torsdag 24. mars 2011

Spikermatte.. kan anbefales!

Spikermatten

Trykket fra de 6000 plastpiggene øker blodsirkulasjonen og frigjør endorfiner. Virker avslappende og hjelper mot en rekke problemer, bl.a. søvnproblemer. Gir en overraskende behagelig egenpleie.Shaktimatten er laget med utgangspunkt i en gammel indisk tradisjon. Matten er et hjelpemiddel for å løse opp spenninger i kroppen ved at noen av piggene treffer typiske akupunkturpunkter. Bruk Shaktimatten når du har tid og lyst, gjerne hver dag.
Shaktimatten frigjør endorfiner ved bruk
 

Tanken bak Shaktimatten er at noen av piggene i matten skal treffe typiske akupunkturpunkter, slik at matten kan benyttes til ”selvakupressur”, og dermed være et hjelpemiddel for å løse opp spenninger i kroppen.  

Stimulering av akupunkturpunkter kan påvirke energistrømmene i kroppen, og ha betydning for blodsirkulasjonen. Effekten av stimulering av akupunkturpunkter ser ut til å ha sammenheng blant annet med økt frigjøring av kroppens naturlige opioide peptider (endorfiner og enkefaliner).

Endorfiner er substanser (peptider) som forekommer i hjernen og nedsetter smertefølelsen, og øker følelsen av velvære. Opioide peptider kan påvirke mange kroppsfunksjoner som blodomløp, kroppsvarme, smerteoppfatning osv. Til forskjell fra mange andre signalstoffer blir endorfiner værende i blodet i mange timer etter at de er laget. Endorfiner utløses også ved fysisk aktivitet.

En følelse av deilig varme og velvære
Når du legger deg ned på matten opplever du først presset fra plastpiggene. Første gang du opplever dette kan det føles litt ubehagelig. Men etter noen minutter går dette over til en følelse av deilig varme idét blodsirkulasjonen og oksygenopptaket øker i kroppen. Du føler deg mer avslappet og kan bli søvnig.

Trykket fra de 6000 piggene på Shaktimatten frigir store mengder av endorfiner og hormoner som bidrar til kroppens restitusjon og hvile. For å ivareta de positive effektene av behandlingen anbefales du å ta det litt rolig etter behandlingen. Shakti er også bra ved rehabilitering og etter trening da den øker blodsirkulasjonen og derfor bidrar til raskere restitusjon.

En reaksjon vi ofte hører fra noen som prøver Shaktimatten for første gang, er at dette var overraskende behagelig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar