lørdag 27. februar 2010

Refleksologi♥

På torsdag fikk jeg soneterapi/refleksologi. I utgangspunktet hadde jeg bestilt timen i forbindelse med luftsmerter i magen, men ettersom dagen startet så lite "vakkert" så fikk jeg behov for litt andre ting i stedet.
Det var en spennende time hvor terapeuten trykket og klemte på føtter og legger. Noen punkter var sinnsykt ømme, andre ikke. Jeg falt inn i en døsig form og kjente at spenninger etterhvert forsvant og jeg var avslappet og glad når jeg gikk. Jeg bestilte en ny time, men det var ikke noe ledig før 27.mai. Vel, vel... tenkte jeg. Det er det sikkert en mening med....  En ny og spennende erfaring!


Refleksologi er en alternativ medisinsk behandlingsform som baserer seg på trykk, strykninger og tøyninger over hele kroppen. Dens historiske røtter kan føres tilbake til blant annet Egypt, ca to tusen år før vår tidsregning. Den nordiske refleksologien må ikke forveksles med det som ligger i begrepet refleksologi i resten av verden. Soneterapi eller fotsoneterapi blir benyttet i Norden for det som ellers i verden blir kalt reflexology. Blant det som er inkludert i refleksologien er øreakupunktur, ansiktsrefleksologi, hånd- og fotsoneterapi, irisdiagnose, tungediagnose. Det som kjennetegner disse teknikkene er projeksjoner av kroppsbilde på kroppen. Refleksologi kan betegnes som en paraply for disse mer avgrensede teknikkene.


Senere på kvelden bar det til neste alternative "behandling". Det var tid for reikitreff, og det kunne ikke ha passet bedre! Her fikk jeg påfyll av ny energi og møtte nettverket som etterhvert har fått stor betydning for meg. Min situasjon har endret seg ganske betraktelig etter at jeg startet med reiki. Det har helt klart ført til indre vekst. Det å finne tryggheten i seg selv, stå for det jeg mener og tenker, si i fra når det er ting jeg ikke liker, eller ikke har lyst til å gjøre osv... Det aller beste er at jeg har sluttet å "late som"! Det gidder jeg rett og slett ikke å bruke tid på lenger. Det å føye andre bare for å være hyggelig.... den tiden er forbi! Jeg "handler" etter mine egne ønsker og er ærlig mot meg selv og andre. Det er det som kjennes riktig. Jeg omgir meg med de jeg trives med og  liker og som gir meg noe tilbake. De som stjeler min energi trenger jeg ikke.
Det er deilig å ha kommet hit jeg er nå. Jeg vil være ekte og trives blant folk som er ekte!

Selve avslutningen på kvelden ble kjempe-spennende! To i nettverket hadde fått en forespørsel om de kunne være behjelpelige å komme til en institusjon og hjelpe noen hvileløse ånder som vandret omkring.
De reiste avgårde og holdt på noen timer ut i natten.
Det blir spennende å høre om institusjonsbeboerne har fått det roligere i sin tilværelse. 
 
Reiki - en enkel metode til å hjelpe seg selv !
 
 
 
 

2 kommentarer:

 1. Dette hørtes bare veldig bra ut:)
  ha en fortreffelig lørdag
  eddaKlemmer

  SvarSlett
 2. Første gr jeg er her inde hos dig... kommer nok forbi igjen.
  Refleksologi er rigtig godt. Søstra mi driver på og jeg har mange gode erfaringer. Kommer under kyndige ( stærke) hender og får trykket ømme punkter "plads" .Sjekk siden hennes.
  www.dinrefleksolog.no
  vh Beate

  SvarSlett