torsdag 24. september 2009

Baker Hansens kringlebakst ♥




1,2 og 3..... ferdig♥

Oppskrift
5 dl melk
100g smør
1 pk fersk gjær
2 toppede teskjeer med kardemomme
litt salt.... en halv teskje omtrent
2 dl sukker
ca 1 kg hvetemel


Smelt smøret i en liten kjele, tilsett melk og varm den opp til 37 grader. Løs opp gjæren i blandingen. Jeg bruker kjøkkenmaksin og har alt oppi bollen. Tilsetter kardemomme, salt, sukker og hvetemel. Hvetemel må tilpasses slik at deigen slipper bollen når eltekroken går.

Når deigen er ferdig hevet, etter ca en time så tar jeg den ut på benken og lager en lang pølse av den. Deretter kjevler jeg ut leiven i størrelsesformat ca 25 cm x 40cm. Smør på et godt lag med meierismør først, deretter strøs sukker og kanel i rikelig mengde. Rull leiven sammen og løft den over på stekeplaten. Den legges i ring og klippes og brettes. (Bladkrans)
Settes igjen så til heving i trekvarter, pensles med egg og stekes i ovnen på 220 grader i 15-17 minutter.

Da er det bare å sette på kaffen og be naboen over på nybakt bladkrans.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar