mandag 14. desember 2009

Kanelboller♥

Du trenger følgende ingredienser:

Smelt 200g meierismør


Hell en halv liter melk opp i det smeltede smøret.


Pass på temperaturen. Maks 38 grader


50 g gjær


Gjæren løses opp i smør og melkeblandingen


Tilsett en teskje salt


3 toppede skjeer kardemomme


2 egg


200 g sukker


Og hvetemel til passe deig. Det vil si til deigen slipper bollen.


Settes til heving i 1 time


Her er deigen klar til å kjevles ut til en lang leiv


Rulles først til ei pølse og kjevles deretter ut


Smør på godt med meierismør


og strø på masse kanel og sukker


Rull sammen til ei pølse igjen...


Og skjær pølsen i skiver..


Finn frem bakeplate..


Og sett de til heving i trekvarter. Pensle med egg før de settes i stekeovnen på 210g i 12-15 minutter


 
Best om de settes litt tett for da slipper man de tørre kantene på bollene.


Da kan gjestene komme!

1 kommentar:

  1. Ser kjempegodt ut!
    Savnet deg på idalunsj i dag!Vi får ta det igjen!
    Janne

    SvarSlett