Du trenger følgende ingredienser:
Smelt 200g meierismør
Hell en halv liter melk opp i det smeltede smøret.
Pass på temperaturen. Maks 38 grader
50 g gjær
Gjæren løses opp i smør og melkeblandingen
Tilsett en teskje salt
3 toppede skjeer kardemomme
2 egg
200 g sukker
Og hvetemel til passe deig. Det vil si til deigen slipper bollen.
Settes til heving i 1 time
Her er deigen klar til å kjevles ut til en lang leiv
Rulles først til ei pølse og kjevles deretter ut
Smør på godt med meierismør
og strø på masse kanel og sukker
Rull sammen til ei pølse igjen...
Og skjær pølsen i skiver..
Finn frem bakeplate..
Og sett de til heving i trekvarter. Pensle med egg før de settes i stekeovnen på 210g i 12-15 minutter
Best om de settes litt tett for da slipper man de tørre kantene på bollene.
Da kan gjestene komme!
Ser kjempegodt ut!
SvarSlettSavnet deg på idalunsj i dag!Vi får ta det igjen!
Janne