onsdag 16. desember 2009

Sarah Bernard♥


Thomas sin store julefavoritt!!
Da har jeg funnet frem oppskriften, men den som må lage disse små søte konfektkakene er faktisk han selv.
Og det er han god på!!!
Pene blir de også!!
Uansett, oppskriften er lagt på benken og så får vi finne ut av hvilken dag som passer best. Forhåpentligvis en dag i helgen, kanskje søndag.
Lørdagen fylles opp med vennebesøk i heimen og da skal vi lage elg-gryte med nødvendig tilbehør.
 
Tilbake til Sarah!!
Oppskriften/ingredienslisten er som følger;
 
Bunn; 

225 g skoldede, kværnede mandler 
200g melis
3 stivpiskede egghvitter
Dette blandes og settes på en kledd bakeplate med 2ss som hjelperedskap.
Stekes på 200g i ca 12 minutter
Avkjøles på rist.

Krem;
 
225g meierismør
150g melis
3 eggeplommer
4,5 ss sterk kaffe
Alle disse ingrediensene blandes, det er en fordel om smøret har romtemperatur. Sett blandingen til avkjøling i kjøleskapet før de smøres på kakebunnene.
Han setter kakebunnene med krem i kjøleskapet nok en gang til avkjøling før glasur påføres. 

Glasur;
 
2,5ss delfiafett
175g mørk sjokolade
Smelt delfiafett og tilfør hakket sjokolade. Rør til en jevn masse. 

Kakene oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.
 
Bilder kommer etterhvert, når kakene er i "boks"

Da gleder jeg meg til mumsemums....


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar