Oppskrift på gode skoleboller!
200 g meierismør
5 dl h-melk
200 g sukker
2 ts kardemomme
1 pk gjær
Ca 1 kg hvetemel
egg til pensling
Vaniljekrem
melis
kokos
Smelt smøret og hell melken oppi. Varm til temperaturen er ca 37 grader. Hell det oppi en bakebolle/kjøkkenmaskin og rør ut gjæren i melkeblandingen. Tilsett så sukker, kardemomme og hvetemel.
La deigen heve i ca en time. Elt deigen godt og trill deigen ut til en lang pølse. Del opp i passe bollestørrelse.
De trilles som vanlige boller. Legg de på stekebrettet og la heve i ca 40 minutter. Lag ei stor grop i midten av bollene og fyll opp med vaniljekrem, la de heve i 10 min. til.
Pensle før steking...
La deigen heve i ca en time. Elt deigen godt og trill deigen ut til en lang pølse. Del opp i passe bollestørrelse.
De trilles som vanlige boller. Legg de på stekebrettet og la heve i ca 40 minutter. Lag ei stor grop i midten av bollene og fyll opp med vaniljekrem, la de heve i 10 min. til.
Pensle før steking...
Settes i forvarmet stekeovn 220grader i ca 12-15 minutter.
Avkjøl bollene når de er ferdig stekt. Bland melis og vann, gjerne litt romessens for bedre smak. Smør på melis og dypp i kokos.... klar ferdig og spis...
Kjempeflott blogg Ann Kristin hilsen mommo litt lenger ned i lia:):)
SvarSlett